Rendezvény. Tréning. Konferencia.
Több mint 10 éve a céges rendezvények szolgálatában

Viator Étterem és Borbár

Pannonhalma

Nyugat-Dunántúl
Maximum kapacitás:
250 fő
Szálláshely kapacitás:
0 fő
Szobák száma:
0 db
Termek száma:
6 db
Helyszín típusa:
étterem

Megközelíthetőség

Cím
  • Pannonhalma, 9090, Vár utca 1.

A VIATOR Apátsági Étterem és Borbár a Pannonhalmi Főapátság
látogatóépületében található a pannonhalmi Kosaras dombon.
Pannonhalma az M1-es autópályáról Veszprém felé lehajtva,
a 82 sz. főúton 11 km-t haladva közelíthető meg.

Terem kapacitások

Terem neve Alapterület
Viator Étterem és Borbár - nagyobb rész 160 m2 - - 120 fő - -
Viator Étterem és Borbár - kisebb rész 89 m2 60 fő 70 fő 64 fő - 30 fő
Díszterem 460 m2 - 268 fő - - -
Prelatúra 63 m2 - - - - 20 fő
Levéltárpedagógiai terem (két részből áll) 129 m2 80 fő 100 fő - 40 fő 40 fő
Vetítőterem 72 m2 40 fő 50 fő - - -

Helyszín információk

A rendezvényhelyszín

A VIATOR Apátsági Étterem és Borbár 2010. május 28-án nyitotta meg kapuit a pannonhalmi Kosaras-dombon, a Pannonhalmi Főapátság tőszomszédságában. 
Célkitűzése alapítása óta változatlan: a pannonhalmi bencés szerzetesközösség vendégfogadás iránti elhivatottságát kívánja a gasztronómia nyelvén kifejezésre juttatni, minden tekintetben ötvözve tradíciót és modernitást.

Az épület maga a funkcionális és esztétikai építészet kombinációjának jelenkori pillanatfelvétele, amely tükrözi a szerzetesek egyszerűségre való törekvését, lényegét, ugyanakkor a belső térbe lépve tárja fel: a település, a pannonhalmi táj és az apátsági szőlőültetvények fölé emelkedik s hozza közelebb a vendégét a monostor látványához és szellemiségéhez egyszerre.


Rendezvénytermek

Az étterem két részből áll, mindkét helyszínünk alkalmas céges rendezvények, kiállítások, tréningek, fogadások és találkozók megszervezését.
A Viator Étterem és Borbártól kb. 5-10 perc sétára található a 996-ban alapított Pannonhalmi Főapátság, mely 1996 óta a Világörökség része, ahol számos további lehetőséget kínálunk a konferenciák és egyéb összejövetelek megtartására.

A Főapátság és szervezeti egységeinek termei, kiszolgáló helyiségei, azok sokszínűsége, felszereltsége, kapacitása 10-200 főig terjedő rendezvények lebonyolítását teszi lehetővé.

Díszterem:
A Pannonhalmi Bencés Gimnázium épületében található a 2016-ban átadott multfunkcionális rendezvényterem, amely kitűnő helyszín konferenciák, partnertalálkozók, kis léptékű kamarazenekari koncertek, kisebb színházi produkciók számára.

A terem 268 fő befogadására alkalmas. Előtere, valamint a felette lévő Jeges-terem és terasza alkalmas kávészünetek lebonyolítására. A díszterem előterében ruhatár üzemeltetésére van lehetőség. A díszterem és előterei nem akadálymentesítettek. Tolmácsfülke szükség esetén kialakítható.

Prelatúra:

A Főapátság Prelatúrája egy különleges tárgyalóterem. Az 1770-es években épült Somogyi Dániel főapátsága idején, és 2016-ban restaurálták. A 18. századi freskók alatt a legmodernebb irodatechnikai eszközök is megtalálhatóak - ízlésesen elrejtve.


Levéltárpedagógiai terem és egyéb tantermek:
Kiscsoportok szakmai tréninek, képzések megfelelő helyszínei.  A helyszín több ilyen típusú tanteremmel rendelkezik.

Vetítőterem: 
A látogatóközpont 2. emeletén található terem kiválóan alkalmas kis létszámú tréningek megtartására.


Étterem

Az étlap kínálata rendkívül változatos. A lehetőség szerint földrajzilag minél közelebbi termelőktől beszerzett, magas minőségű alapanyagokhoz jellemzően az apátsági gyógy-és fűszernövénykert terményei társulnak ízesítésként, amelyek között elsősorban a levendula, kakukkfű, citromfű, rozmaring és a zsálya kerülnek előtérbe.

A Pannonhalmi Apátsági Pincészet referenciaéttermének is minősülő VIATOR külön hangsúlyt fektet a borokra. Szinte kizárólagos szerephez jutnak a 2003-ban újraalapított bencés borászat tételei.

Pannonhalmi helyi érdekeltsége mellett a VIATOR Étterem szélesebb akciórádiuszban is képviselteti magát Gyurik Gábor séf vezetésével: nívós hazai gasztronómiai események kiállítója, továbbá a kis- és közepes konyhák személyességét és igényességét középpontba állító Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tömörülés tagja.

2014 nyarától az Étterem égisze alatt működik a PAUSA Apátsági Kávéház is, ahol azonos alapelvek mentén épít cukrászdai és kávéházi kultúrát Pannonhalmán és tágabb környezetében.


Egyéb szolgáltatások csapatépítéshez

A természetes környezet és a szabadidős programok választéka számos lehetőségek kínál arra, hogy a szakmai munka végeztével a résztvevők a lehető legkellemesebben lazíthassanak.

Minden korosztálynak minden alkalommal

Apátsági látogatás vezetéssel

Gyógynövénykerti látogatás apátsági csokoládé és likőrkóstolóval

Apátsági Pincészet látogatása szakvezetéssel 3 vagy 5 vagy 7 bor kóstolásával

Különleges programjaink

Orgonakoncert a Bazilikában vagy a Káptalan teremben

A Pannonhalmi Főapátság Levéltár-ritkaságának bemutatása

Könyv- és nyomdászattörténeti ritkaságok a Főapátsági Könyvtár gyűjteményében

Csapatépítő programok a monostoron belül és kívül


Parkolási lehetőség

Az étterem alatt lévő parkolóban lehetséges


Helyszín jellemzői

  • természet közeli
  • elegáns
  • exkluzív
  • modern
  • borrégió közeli