Rendezvény. Tréning. Konferencia.
Több mint 10 éve a céges rendezvények szolgálatában

Uránia Nemzeti Filmszínház

Budapest

Maximum kapacitás:
460 fő
Szálláshely kapacitás:
0 fő
Szobák száma:
0 db
Termek száma:
4 db
Helyszín típusa:
rendezvényhelyszín

Megközelíthetőség

Cím
  • 1088 Budapest, Rákóczi út 21.
Távolságok nagyvárosoktól
Miskolctól
2 órára
Debrecentől
2.5 órára
Győrtől
1.5 órára

Helyszín információk

A filmszínház 2002-ben felújított épülete impozáns ötvözete a velencei gótika, az itáliai reneszánsz, valamint az arab mór építészet stílusjegyeinek. A patinás, immár több mint 110 éves filmpalota Budapest frekventált kulturális helyszíne, ahol a legmodernebb kép- és hangtechnikai berendezések garantálják a rendezvények sikerét.

A 460 fő befogadására alkalmas Díszterem exkluzív helyszínt kínál zártkörű és nyilvános vetítésekhez, előadásokhoz, ünnepségekhez, valamint céges rendezvényekhez, konferenciákhoz, szakmai napokhoz, továbbképzésekhez. Az Uránia Kávéház ideális helyszíne fogadásoknak, irodalmi esteknek, kiállításoknak és könyvbemutatóknak.

A filmszínház a kor igényeinek megfelelő kinotechnikai eszközökkel rendelkezik. A Díszteremben nagy teljesítményű 22000 ANSI Lumen fényerejű FULL HD moziprojektor, valamint két különböző méretű, felhúzható vetítő vászon található. A nagyvászon a teljes színpadteret betölti, mérete 820x480 cm. A tökéletes hangélményt a 2013-ban telepített 8 db NEXO PS10L/R 10” szélessávú hangsugárzó, valamint a 2 db NEXO RS15-P 2x15” sub hangsugárzó biztosítja.

Az emeleti kávéház ideális helyszíne kiállításoknak, irodalmi esteknek, könyvbemutatóknak. A korszerű mobil projektor és vászon használatával itt is tartható vetítés, prezentáció. A pódiumszínpad visszafogott, egyben elegáns kiemelést biztosít az előadó számára. A beépített, rejtett hangfalaknak köszönhetően az egész teremben hallható az előadás. A Kávéház egybenyitható az emeleti tükörteremmel, így akár 200 fős rendezvények, fogadások befogadására is lehetőség nyílik.

Koncertek és színpadi előadások helyszíneként a Díszterem rendelkezik színvonalas hang- és fénytechnikai eszközökkel, melyek az ügyfél kérése alapján bővíthetők. A színpad területe 100 m2, belmagassága nagy. 3 db színházi öltöző és egy VIP öltöző áll a fellépők rendelkezésére.

A fejlett vetítéstechnikának köszönhetően a konferenciákon hagyományosan vetítendő prezentációk nagy méretben, illetve kisebb méretű vásznon is megjelenhetnek.


Helyszín jellemzői

  • elegáns
  • exkluzív