Rendezvény. Tréning. Konferencia.
Több mint 10 éve a céges rendezvények szolgálatában

The Houses of History – anno 1830

Tihany

Közép-Dunántúl
Maximum kapacitás:
400 fő
Szálláshely kapacitás:
88 fő
Szobák száma:
20 db
Termek száma:
5 db
Helyszín típusa:
rendezvényhelyszín

Megközelíthetőség

Cím
  • Tihany, 8237, Major utca 61.
Távolságok nagyvárosoktól
Budapesttől
1.5 órára
Székesfehérvártól
1 órára
Veszprémtől
0.5 órára
Zalaegerszegtől
2.5 órára

Címünk: 8237 Tihany, Major utca 61. (GPS koordináták: 46°54'42.0"N 17°53'06.1"E). A szálloda gépkocsival az M7-es autópályáról a "Balatonfüred" lehajtónál letérve érhető el a 71-es főúton keresztül, vagy pedig az M7-es autópályáról a "Szántód-rév" lehajtón letérve a Szántód-Tihany között egész évben közelekdő kompjárat igénybevélnek segítségével. Tömegközlekedéssel szintén rendkívül könnyedén megközelíthető a helyszín, hiszen a kétirányú tihany buszközlekedés mindkettő megállója 5 perc sétára található a szállodától. A helyszín Budapesttől alig 1,5 órára található.

Terem kapacitások

Terem neve Alapterület
Kis bálterem - anno 1830 150 m2 120 fő 100 fő 100 fő 100 fő
Nagy bálterem - anno 1830 260 m2 220 fő 200 fő 200 fő 200 fő
Fedett kerti grill ház 32 m2 - 12 fő - 12 fő
Történelmi majorsági udvar 840 m2 300 fő 250 fő 250 fő 250 fő
Medencés udvar - sátor vagy szabad tér 1860 m2 400 fő 350 fő 350 fő 350 fő

Helyszín információk

A rendezvényhelyszín A békés, természet közeli környezetben található szálloda több kül- és beltéri rendezvényteremmel, illetve 88 fős szálláshely kapacitással rendelkezik. Közvetlen környezetében található együttműködő partnerei révén a szálláshely-kapacitás további 90 fővel növelhető. Az 1830-ra megépült egykori apátsági majorság épületegyüttese és parkosított kertje exkluzív környezetet biztosít bármilyen rendezvény számára. A Belső-tó partján elterülő több, mint fél hektáros birtok mindösszesen 5 perc sétára található Tihany központjától, 10 percre az apátságtól és 15 percre a Balaton partjától. 


A szálloda pihenő kertjében nagy méretű medence áll a Vendégek rendelkezésére, a felejthetetlen élményekhez pedig hozzájárul a széles körű regionális bor, illetve kézműves sör- és pálinka kínálat. A házias és bőséges svédasztalos reggeli elfogyasztása után számos programlehetőség áll a csoportok rendelkezésére, mint például különböző tematikájú helytörténeti séta, lovaskocsizás vagy városnéző kisvonatozás, illetve sétahajózás. Kiemelkedő különlegesség, hogy az 1830-as évek hajnalára elkészült épületegyüttes adott otthont bő másfél évszázadon át az apátság számos mezőgazdasági funkciójának. Istállók, takarmány tárolók, cselédlak, valamint kocsiszín, tejház, sőt még a félsziget uradalmi börtöne is a szálloda területén működött. Utóbbi máig az 5. számú épület pincéjében megtalálható. 


A Houses of History természetközeli birtokán sok szeretettel vállalják, konferenciák, csapatépítők, tréningek, partnertalálkozók, kihelyezett képzések, borkóstolók, kiállítások, szakmai továbbképzések, üzleti találkozók és egyéb vállalati rendezvények megtartását. Számos kiegészítő szolgáltatás áll rendelkezésre, amelyek a teljesség igénye nélkül a következők: sétalovaglás, lovaskocsizás, sétahajózás vagy vitorlázás a Balatonon, catering szolgáltatások, élő zene vagy DJ szolgáltatás, professzionális fény és hangtechnika, helyi borászok borkóstolója, golf pálya látogatás, manufakturális módon készített pálinkák kóstolója, transzfer szolgáltatások, tolmács, prémium dekoráció, professzionális fotó és cinematográfus szolgáltatások, szüreti csapatépítő Tihany csodás szőlőtáblái között, kerékpártúra, gyermek animátor, sétarepülés vagy helikopterezés a Balaton felett, látványfőzés, csapatépítő grillezés vagy bográcsozás és még számtalan szórakozási lehetőség. 


Helyszín jellemzői

  • bográcsozós
  • természet közeli
  • erdő
  • kertkapcsolatos
  • grillezős
  • családias
  • szabadtéri
  • csendes
  • borrégió közeli