Rendezvény. Tréning. Konferencia.
Több mint 10 éve a céges rendezvények szolgálatában

Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Szentendre

Budapest vonzáskörzete
Maximum kapacitás:
25-12000 fő
Szálláshely kapacitás:
0 fő
Szobák száma:
0 db
Termek száma:
6 db

Kiemelt szolgáltatások

Exkluzivitást is biztosítunk
Exkluzivitást is biztosítunk
Tájegységeink, udvaraink lezárásával még különlegesebb élményt adhatunk

A rejtélyt, a hagyományt, kézműveskedést és a játékot ötvözzük.
A rejtélyt, a hagyományt, kézműveskedést és a játékot ötvözzük.
Saját, egyedi csapatépítő feladatok, gasztronómiai élmények

Teljeskörű catering szolgáltatás kitelepüléssel a múzeum területén
Teljeskörű catering szolgáltatás kitelepüléssel a múzeum területén
Sokszínű választék: meleg ételektől a kenyérlángoson át saját péktermékeinkig

Megközelíthetőség

Cím
  • Szentendre, 2000 Szentendre, Sztaravodai út 75.
Távolságok nagyvárosoktól
Budapesttől
0.5 órára

Tömegközlekedéssel:

- HÉV-vel Budapestről
Budapestről a Batthyány térről induló HÉV járatokkal juthatunk el Szentendrére (menetidő: 40 perc).
- Autóbusszal Budapestről:
Az autóbuszok Budapest Újpest-Városkaputól indulnak Szentendrére (menetidő 30-35 perc).

Személygépkocsival:

Budapestről személy-gépkocsival 40 percen belül juthatunk el a múzeumba a 11-es úton. Szentendrén belül a Skanzen feliratú leágazás jelzi az útvonalat.

Terem kapacitások

Terem neve Alapterület
Skanzen Vigadó 500 m2 500 fő 400 fő - -
Kisbodaki pajta 225 m2 140 fő 70 fő 100 fő 55 fő
VIP terem 0 m2 40 fő - - 20 fő
Konferencia terem 213 m2 200 fő - 100 fő 60 fő
Kis tárgyaló 32 m2 20 fő - - 16 fő
Nagy tárgyaló 38 m2 40 fő - - 24 fő

Helyszín információk

A rendezvényhelyszín – A szentendrei Skanzen, Budapesttől 20 km-re fekszik. A 11-es főúton közepes forgalom mellett is 40 perc alatt megközelíthető Budapest belvárosából.

A 60 hektárnyi természetvédelmi terület – már önmagában is a természetjárás, kikapcsolódás élményét nyújtja. Nyugalom, tiszta levegő és szemet gyönyörködtető panoráma. Az elszórtan elhelyezett épületcsoportok a Kárpát-medence, valamint a világban élő magyarság tárgyi, szellemi és épített örökségének sokszínűségét mutatja be.
A tájegységek házai, udvarai, konferenciatermeink, templomaink, éttermünk, a nagyobb rendezvények befogadására kialakított Vigadó épületünk és borozónk csodálatos helyszínt adnak a legkülönfélébb programok megszervezéséhez: csapatépítők, családi napok, esküvők, protokoll látogatások, születésnapok, partnertalálkozók, borkóstolók, konferenciák, előadások.
A Skanzen, az egész napos kirándulási lehetőségen túl, egyszerre kínál ismeretterjesztő, szórakoztató, oktató, szabadidő eltöltési lehetőséget minden korosztály számára akár egész napra. Az egyszerre 20 000 emberbefogadására alkalmas terület, számos rendezvénynek adhat otthont.

Rendezvénytermek – 
Skanzen Vigadó – A Dunakanyar legnagyobb rendezvényhelyszíne
Sokak számára ismerős lehet a Skanzen Vigadó, hiszen az eredetileg 1910-ből származó épületet a 2013-ban bezárt Vidámparkból telepítettük át. 1896-ban, az Ős Budavár mulató negyedben található Angol Park legnagyobb látványossága volt a favázas épület. A korábban nyári varieték, kabarészínházak, kávéházak, vendéglők számára otthont adó építmény lebontása előtt a Vidámpark dodgemként működött. 2018-tól a Skanzen legnagyobb befogadóképességű zárt rendezvényszíneként működik.
Az összesen 500 nm-es rendezvényház, kitűnő technikai felszereltség (15 nm-es led panel, teljes hangosítás, padlófűtés) mellett a rendezvényhelyszín közvetlenül kapcsolódik a Skanzen Étterem konyhájához, így a tányér, tál- vagy büfészervíz is megvalósítható.
Kisbodaki pajta
Ha romantikus, rusztikus hangulatú esküvőt szeretne, akkor a Kisbodaki pajta a legjobb választás, ami megfelelő dekorációval igazi vintage esküvőhelyszín lehet. A helyszínen 90 fő számára hangulatos, étkezéssel egybekötött, ültetett rendezvényeket, esküvőket tudunk biztosítani.
VIP terem
A Jászárokszállási Fogadó épületén belül, egy különálló VIP terem kislétszámú meetingek, fogadások számára nyújt ideális lehetőséget.
Konferenciaterem
Konferencia- és tárgyalótermeink alkalmasak rendezvények, megbeszélések, konferenciák és más jellegű összejövetelek megrendezésére. A konferenciateremhez kapcsolódó nagy, panorámás terasz állófogadások megszervezésének lehet tökéletes helyszíne.

Étterem –  Skanzen Étterem  
A Jászárokszállási Fogadó hiteles másolatában működő étterem magyaros ízekkel várja nap mint nap a Skanzen látogatóit. Több helyiséggel, változatos menüajánlatokkal látja el a látogatói, céges, csoportos foglalások igényeit. Három különböző hangulatú helyszín áll a csoportok, családok rendelkezésére a Skanzen
Éttermen belül:
1. Kocsiszín
A Jászárokszállási Fogadó legnagyobb, 240 nm alapterületű minimalista modern, de természetközeli rendezvényhelyszíne
Egybenyitható a belső udvarral és a Skanzen Vigadóval, ezzel kitűnő helyszínt biztosít bármilyen családi esemény, céges program, vagy parti számára
2. Kemencés terem
A Jászárokszállási Fogadó otthonos, hagyományos hangulatú különterme.
3. VIP terem
Kislétszámú meetingek, fogadások számára nyújt ideális lehetőséget
4.Terasz
Egyszerre 80 fő leültetésére alkalmas teraszon frissítők, kávészünetek elfogyasztására is lehetőség van

Mádi pince
A Mádi borozó és pinceétterem magával ragadó 19. századi hangulata mellett italkínálata miatt is kiváló választás lehet, hiszen a legjobb hazai kézműves borokat találhatjuk itt meg. A pinceétterem 55-70 fős vacsorák, fogadások, kisebb esküvőkre kínál exkluzív megoldást. A köztéri pinceborozónk hangulatos termében népszerű programunk a felföldi kézműves borokat kínáló borkóstoló. A Köztéri Pince befogadóképessége 32 fő.

Egyéb szolgáltatások csapatépítéshez –
"Rejtélyek a Skanzenben" - nyomozós játék 
„Kis falunkban újság esett, két kis kakas összeveszett...” 1924 nyarának derekán járunk, amikor Andrássa Kálmán holttestét a magasles mellett találják. Ott van a fegyvere, ott van a lova is. Mi történhetett? Ki a tettes, kinek volt útjában a nyugalmazott katonatiszt? A csapatok feladata kinyomozni, mi történt a határban. A játékok megoldása közben érkeznek a plusz információk, melyek közelebb visznek a rejtély kulcsához. Szükség lesz kézügyességre, logikára, erőre, csapatszellemre és kitartásra.
„Olvass, keress, pletykálj és figyelj meg mindent”
A játékhoz szükség lesz türelemre, ügyességre és leginkább jókedvre. Hiszen a csapatoknál lévő feladatlapon szereplő kérdéseket meg kell válaszolni. Ehhez bekell menni a házakba, tárgyakat megtalálni, pletykálni az itt lévőkkel. Közben elsajátíthatják a tehénfejés, a savanyúkészítés fortélyait.
Népi játékok, sportjátékok
✓ Mocsárjárás: a mocsárjáró egy 20 cm magas fa korong, amihez kötél van erősítve, ennek segítségével kelhetünk át a ’mocsáron’ (sorjáték)
✓ Bigézés: ügyességi játék egy kihegyezett fadarabbal (bige) és egy ütőfávall
✓ Csülközés: pásztori eredetű, lényegében országszerte ismert népi játék. A pásztornak meg kellett védenie állatait a farkasoktól; ugyanígy őrzi a játékban a csősz a felállított „csülköt” és az eldobott botokat…
✓ Métázás: mind fizikailag, mind stratégiai tervezés szempontjából próbára teszi a versenyzőket. A játék időtartama 20 perctől egy óráig tarthat. A játék alatt tesztelni lehet a tervezési képességeket, a stratégiai gondolkodást, az agresszivitást, vagy passzivitást, a szervezőképességet és a kockázatvállalási képességet. Mindez csoportban, de egyénekre bontva is megjelenik, miközben egy izgalmas csatában vesznek részt a játékosok, könnyen megérthető játékszabályok mentén, melyek betartását persze szigorúan ellenőrzi a versenybíró.
✓ Gólyalábazás
✓ Célbadobás
✓ Rönkemelés, súlyzózás
✓ Gúzsra dobás, vagy gúzzsal dobás
✓ Karóra dobás
✓ Óriás sítalp
✓ Házkörüli munkák
Kézműves foglalkozások
Kézműves mestereink irányításával az alábbi kézműves foglalkozások közül választhat. Segítségükkel meg lehet tanulni egy-egy tevékenység fortélyait, próbára tehetjük kézügyességünket, kreativitásunkat. Az elkészült darabok pedig elvihetőek. A kínálatból:
✓ Csuhébaba-készítés
✓ Mézeskalács
✓ Gyöngyfűzés
✓ Íjkészítés, célbalövés
✓ Koszorúkészítés
✓ Bőrözés
✓ Gyertyamártás
✓ Szövés-fonás
✓ Körmöcskézés
✓ Gyapjúállatka-készítés
Hagyományos népi ételek elkészítése
Sportolás, kézműveskedés közben megéheztünk? Csapatépítő programként hagyományos módszerekkel, kemencében, népi ételek elkészítése is lehet egy csapatépítő, közös program része. A kínálatból:
✓ Cipódagasztás, sütés kemencében
✓ Házi nyújtott rétes készítése, sütése kemencében
✓ Házi tészta készítése
✓ Savanyúság befőzése

Parkolási lehetőség – A Szabadtéri Néprajzi Múzeum bejárati épülete előtt 800 férőhelyes parkoló áll látogatóink rendelkezésére.